There was an error in this gadget

Thursday, 28 June 2012

Pergaduhan dy dengan aku

nie budak yang serang saya kat fb..dia ingt sy lemah sy xleh buat apa2..sy xmcm dia lha...sy paling xsuke orang mcm ni...tengok lha gambar dia muka je baik..tapi perangai nauzubillah..





Nurazua Natasya Othman
assalammualaikum.. awk ni masih sayang at zahin ag ke???? jujur k.. awk taw kan yg sy ni makwe dye skrang..

Aq Eira Syakira
awek dia ke ni?

Nurazua Natasya Othman
ermm.. yup

Aq Eira Syakira
dia xckp pun..

Nurazua Natasya Othman
tu xpnting kot dye na gtaw ke x
yg sy thu awk still gnggu idop dye an
kalo awk sayang an dye ag pon, go on je lhaa
sy akur jepp

Nurazua Natasya Othman
ermm,, balaz lhaa.. sy na taw sgt nie

Aq Eira Syakira
mmg dia ckp demi Allah dia bkn bf awk..jadi xyah nk mengaku bf dia okey....lau saya gnggu bab knp??sy xde susahkan awk an....sy nk bgtau awk ni..sy xkan kapel....walaupom sy syg dia...kenapa dgn awk ni..tetiba nk serang sy ...dengar sini..sy dgn dia dah xde pape dah....

Nurazua Natasya Othman
tp.,, awk msih contact dye...awk gnggu dye, awk xtaw mlu ke gnggu idop owg len>>??? sy xserang k, cume awk xleyh tmee hakikat yg awk dah gnggu idop owg..phm?!

Aq Eira Syakira
knp awk nk taw??
maslah nya dia ex sy..
dan sy dgn dia dah janji..
hey biar lha..
lgpun sy dah knl dia n family dia..

Nurazua Natasya Othman
janji pe??
janji na idop bsame??
g je lhaa idop bsame..

Aq Eira Syakira
buat sy bgtau awk..lgpun rahsia sy dgn dia

Nurazua Natasya Othman
sy rela hepp

Aq Eira Syakira
yg awk nk jeles xtentu pasal apa hal.

Nurazua Natasya Othman
bgoz lhaa uw..
bnyk sgt chemistry awk gan dye

Aq Eira Syakira
dia cume suke je kwn dgn awk.
xde kapel2 n lain2
lgpun sy ada gnggu dia hari2 ke?laen r awk

Nurazua Natasya Othman
g je lhaaa

Aq Eira Syakira
knp awk nk jeles dgn sy...
kteorang kapel setahun 6bulan dah
1 tahun 8 bulan

oNurazua Natasya Othman
normal lhaa an kalo pasaan jeles uw dtg...
npew mesti awk na mrah2 dye ha
lagipon korang putos disebab kn pangai awk jgk an
sedar ckit k
jgan syok sendiri

Aq Eira Syakira
eh...die pun xsuke awk r..
xyh nk menyampah leh x..
suke hati sy perangai sy..
jgn sibuk knp..
ala awk bkn awek dia pom..

Nurazua Natasya Othman
erm
oke

Aq Eira Syakira
dia xberani nk kapel dgn awk

Nurazua Natasya Othman
just see n wait k

Aq Eira Syakira
syarat sy dia masih pegang

Nurazua Natasya Othman
jadi,, awk ingat sy tergugat ke gan syarat kowang
sy xkisah smua uw
xkisah lhaa pe2 uwn'
sy xpnh na gnggu idop dye
tahniah lhaa ek coz dpt knal gan owg sbaIK dye

Aq Eira Syakira
awk syg dia kan..
awk nk tengok dia mati ke?

Nurazua Natasya Othman
so?
xpe
its oke
bia sy undur dri jepp
tu yg kowang nak kn

Aq Eira Syakira
sy dah ckp tu syarat sy..
awk ingt..awk dgn sy tu tengah spm skrg

oNurazua Natasya Othman
so??

Aq Eira Syakira
pasal laki nk gaduh..mmg bodoh..

Nurazua Natasya Othman
pe yg awk na kaitkn gan spm?

Aq Eira Syakira
sy bila2 mase blh mengadu pda kakak dia

Nurazua Natasya Othman
sy lgsung xgdo lhaa
oke
ngadu je lhaa
sy lgsung xtkot

Nurazua Natasya Othman
awk uw lagi bodoh
pasal hal ni uwn na ngadu at fmily
pangai cam budak2 jep

Aq Eira Syakira
eh..sy ngadu lebih baik....
daripada sy pelihara dosa.

Nurazua Natasya Othman
nmpk sgt awk uw na phatian

Aq Eira Syakira
sy ada menyusah family awk ke?

Nurazua Natasya Othman
kn

Aq Eira Syakira
xgila nk perhatian..
owg yg family ambek tahu mcm sy laen..
lau x family awk xambek tahu sal awk lha an..

Nurazua Natasya Othman
wow..
tersentuh sgt gan statement awk uw
huhu

Aq Eira Syakira
ada sy kesah..
xde an

Nurazua Natasya Othman
so???

Aq Eira Syakira
go on lha dgn dia ea.

Nurazua Natasya Othman
ok

Aq Eira Syakira
lau dia nk kapel dgn awk

Nurazua Natasya Othman
ktaorang bukan kapel dah
kitaorang engaged dah
bru 3 bulan lbih


Aq Eira Syakira
haha..dia xkan bertunang dgn awk..

Nurazua Natasya Othman
ouh
yeke
huuhu

Aq Eira Syakira
untuk pergetahuan awk dia akan pg rumah someone untuk g jumpa kedua ibu hamba Allah n mohon restu..lau xsilap bulan tujuh dia pergi

oNurazua Natasya Othman
tu rumah sy
dye bwu jep ckp td

Aq Eira Syakira
bkn rumah awk...
tapi rumah yg ada kait sy dgn dia

Nurazua Natasya Othman
ouh
yeke
tu tpulang at dye an'

Aq Eira Syakira
dan sekarang dia hamba awk duk melaka..
*dan skrg hamba Allah duk melaka

Nurazua Natasya Othman
pe awk ni,, tibe2 jep make

Aq Eira Syakira
mmg hamba Allah duk melaka skrg..
tengah belajar..
umur...rahsia

Nurazua Natasya Othman
its ur personal..i dont want to know about u,k..

Aq Eira Syakira
ok..

18 minutes agoNurazua Natasya Othman


Aq Eira Syakira
lagipun benda ni xde kaitan dgn awk....hanya sy ,dia n hamba Allah..

Nurazua Natasya Othman
oke
sy xna taw pon
de sy ckap sy na taw ke?
xde kn..

Aq Eira Syakira
bagus lha.
yg penting skrg xyah gedik2 nk serang sy..
n zahin suke tau perempuan gedik.
dia hanya suke perempuan kampung n alim je..

Nurazua Natasya Othman
so???

Aq Eira Syakira
n xsuke perempuan melepak .

Nurazua Natasya Othman
yeke
wahh

Aq Eira Syakira
so sy nk g solat dlu ea..

Nurazua Natasya Othman
oke

Aq Eira Syakira
dah lewat ni
perli lha..solat tiang agama...

Nurazua Natasya Othman
da uw, g je lhaa solat dluw
oke, sy taw jep
sy islam lgi

Aq Eira Syakira
lau islam..

Nurazua Natasya Othman
sy taw jep mende uw'

Aq Eira Syakira
g lha solat..sesiapa menganiayakan seseorang akan ditimpa bahalah..dan dihintung pada akhirat

Nurazua Natasya Othman
dripada awk membebel cm nie, bek awk g solat uw
xbek lewat2 smyang k

Aq Eira Syakira
Kenapa nak kacau adik sayaa??
bole x awk jgn buat dia buntu
jangan kurang ajar..
aku dengar mu cari pasal dengan adik aku..aku buat mu kuat.

Thursday, 7 June 2012

TETIBA RASE SEDIH

assalamualaikum..
 kelmarin 7/6/2011 sy nk pergi rumah kwn sy dgn my mom..tapi xjadi..sbb nya hujan..n sy ingt nk dtg ptg esok..tapi kwn sy anta mcj kat sy pagi td dia ckp"kyrah sy xg skolah kot sbb mama(arwah)meninggal subuh td"..sy terus g kat dapur ckp kat my mom sy..my mom sy ckp mungkin ada sesuatu sebaliknya sebab kita nk keluar g rumah dia tetiba hujan..sy pun terus g kat luar tamu ckp dkt ayah..ayah n my mom pun ckp siap2 lha kita g rumah dia..sy masuk bilik terus sy nges..n sy telifon kat kwn sy tanya dia"ain ada anta mcj x'?"tp kwn sy ckp x..lama kelamaan nk ckp>>> sy pun terus terang ckp sal ni..saya harap keluarganya banyakkan bersabar..yang sudah pergi tu biarlah pergi..kerana Allah lebih sayang kan Nya..yang masih hidup teruskan hidup..cuma satu je yang perlu kita ingat hidup,mati kita Allah yang tentukan..
awk kan masih ada sy kan..ap2 pun terjadi saya tetap syg awk..awk dah mcm adik beradik sy dah..sabar ye kwn..

Wednesday, 6 June 2012

fb adik angkat ku

https://www.facebook.com/XxafiqXx
nie fb adik angkat saya..terharu betul tengok dia letak gmbar kite..

ntah pape ku tulis

assalamualaikum...AWAK2 ..awk tau x sy g jumpa awk tu an..sy xmkn pun..haha..x terasa nak mkn..hehe..awk tu lar cpt sgt..
a href="http://www.glitter-graphics.com">
glitter-graphics.com

Hidup itu Perubahan yang Permanen


Bagai sebuah roda, selalu berputar, adakalanya di atas dan adakalanya dibawah, itulah hidup kita. Seperti balita, kadang menangis dan kadang tertawa yang terkadang juga tidak tahu sebabnya, inilah indahnya hidup.

Lalu bagaimana kita menjalani hidup, menghiasi hidup ini agar menjadi lebih indah, inilah tugas kita. Cara kita menyikapi hidup, itulah hidup kita yang sesungguhnya.

Kebahagiaan dan kesedihan juga suatu yang tak luput dalam kehidupan. Tetapi jika kita kembalikan ke pedoman di atas, bahwa hidup itu adalah perubahan, maka jangan terlalu senang saat bahagia dan jangan pula terlalu sedih saat berduka. Jika kebahagiaan itu tidak permanen, maka yakinlah bahwa kesedihan itu juga tidak permanen.  Semua ini hanya keadaan sesaat sesuai dengan fana nya dunia ini. 

Semua ada waktunya.. dan Tuhan lebih tahu kapan saat kita harus bahagia dan kapan kita harus merasakan duka. Itulah cara Tuhan memperindah hidup kita jika kita menyadarinya. Oleh karena itu, bersemangatlah temans, jalani saja skenario Tuhan karena rencana-Nya pasti indah. 

Waktu kita hidup hanya sebentar dan hidup ini hanya sementara, oleh karenanya persiapkan diri membawa bekal untuk kehidupan kita yang kekal nantinya. Hidup itu selalu berubah, tak ada yang abadi kecuali perubahan itu sendiri.

So, jaga slalu semangatmu, temans!!!!! ^_^



Everythings about LOVE





Cinta itu..
Ketika ku sendiri, ia slalu menemani
Ketika ku marah, ia slalu menyayangiku
Ketika ku sakiti, ia slalu berusaha memberikan yang terbaik untukku
Bahkan ketika ku berpaling kepada cinta yang lain,
 Ia slalu memberikan kasih sayangnya padaku
Karena ia adalah cinta itu sendiri
That’s about l.o.v.e

Cinta Ibarat Kupu-kupu


Cinta ibarat kupu-kupu
Makin kau kejar, makin ia menghindar


Tapi bila kau biarkan ia terbang, ia akan menghampirimu disaat kau tak menduganya..


Cinta bisa membahagiakanmu, tapi sering pula ia menyakiti 


Tapi cinta itu hanya istimewa, apabila kau berikan pada seseorang yang layak menerimanya..


Jadi


Tenang-tenang saja 

Jangan terburu-buru 

Hingga kau bisa memilih yang terbaik..

SETIA PADA KEJUJURAN

Lelah aku menanti kejujuran itu... Sekian lama bersabar dan mencoba untuk memahami kondisi yang ada, namun tak kudapat jua setitik embun yang mampu menyejukkan hati ini.
Bukan karena tak rindu, bukan pula karena aku melupakanmu yang membuat aku jauh. Aku hanya tak ingin ketidakjujuran ini terus berlanjut ketika aku bertanya "sedang apa dan dimana?" (ciyeeeeh... kayak lagu ajah :>)
Aku juga tidak mengerti mengapa hatiku selalu mengatakan ada yang janggal atas jawabanmu itu. Apakah ini hanya feeling ku sebagai seorang perempuan, sekali lagi kukatakan aku tidak mengerti!
Yahh... ini mungkin terkesan aku belum menaruh kepercayaan sepenuhnya padamu, tapi entah mengapa rasa ini begitu kuat, aku tetap merasa ada sesuatu yang  disembunyikan walau sudah berusaha keras meyakinkan diri untuk mempercayaimu. Sudah kucoba pula introspeksi diri kiranya ada yang salah dalam diriku sehingga dirimupun tak menaruh percaya padaku, memperbaiki sikap dan semaksimal mungkin agar kau mau terbuka padaku, tapi hasilnya tetap nihil...
Lelah aku pada kepura-puraan ini, bersikap seolah tidak tahu apa yang sebenarnya terjadi membuat aku semakin dilema...
Maafkan atas ketidakpahamanku ini, semoga secepatnya kudapatkan jawaban atas ke-galau-an ku ini. Berharap semoga feelingku kali ini salah, agar aku bisa mengerti sesungguhnya maksud dan tujuanmu yang sangat mulia itu..

CAYE X SAYA CKP NIE??

assalamualaikum..awk sy cm xcaye lha...satu hari sy xtdow...kerana xboleh tdow..haha..ye lar an demam nK msj dgn awk...sy tengok muke awk fuh bengkak sgt..saya suh awk tdow xnk..ok laen kali jgn buat cm tu..nanti awk jatuh sakit lak...bila lha kita dapat belajar sama2 ea??mungkin hari cuti lak awk kte keluar tapi kte g library untuk belajar tau..(PEACE)



MAEN GURAU2 JE..LAU AWK NK TOLONG AJAR APA SALAHNYA KAN??

<PEACE>   :P

SECRET +____+

assalamualaikum..bagi pengetahuan awk saya still single lha n sy xde pun simpan lelaki dalam hidup sy sejak sy putus kecuali"AWK"
tapi xyah lha awk nk secret dgn sy..owh..lupa lak maaf lha sy mmg betul2 xtahu awk dah ada makwe,..mmg sy xtahu..i'm sorry dear..mungkin sebentar lagi sy xakan berhubung dgn awk..maaf lha..mmg sy xtau awk ada awek..sbb awk ckp kat sy ..awk xde awek..laen kali xperlulah tipu segala.. I would understand.this not telling I that you have girlfriend...if you think I place discharges you..okay fine..jadi lha lelaki yg berguna okey..(PEACE)

LUAHAN SEMATA-MATA

KALI PERTAMA JUMPA AWK

semalam g pantai jumpa dgn dia..tapi hati ckp mcm dia nak maen kan saya je..redha je lha..xtau lha tiba ckp "AWK,,SAYA SAYANG AWK"ntah pape lha..apa lha agaknya rahsia dia..lau tnya selalu tukar topik lain..xpe lha mungkin kte xsesuai kot..aishh mengarut je ni..awk ,,saya bimbang sgt masa awk nak balik..ala dari hospital lha jauh sgtkan..hihi..sebelum tu saya nk  tnya best x kne lempang dgn sy...sy dah xtau dgn awk..Awak boleh ckp 'SECRET" saya pun boleh tau..nt saya akan ckp kat awk laen kali"awk2 secret"senang je an..awk kelakar lha..cube tengok gmbr baru blik jumpa dia..pelik haha..











hihi..buat muke hodoh2 dan kelakar..ish budak ni an..asyik berkepit dgn kite je..:P