There was an error in this gadget

Sunday, 22 July 2012

kenapa ni asyik nk muntah n pening je..adoi...semangat pun hilang terus

sabar menghadapi pelbagai rintangan

operate surgery tidak lama lagi....saat2 tidak dapat dibayangkan..sabar dgn apa saja yang terjadi..ingt Allah selalu ada dgn hambaNya..love u Allah...apa pun terjadi sikap sabar harus di tanam demi kebahagian kita bkn kepentingan diri sendiri..saya belajar untuk menerima takdir Allah...kerana Allah hanya Menguji HambaNya dgn kesabaran..oleh tu tanam kesabaran anda...Bismillahhirahmanirahim...Ya Allah Ya Tuhan Ku,ku memohon kepada Mu..selamatkan Hamba mu ni dari Keselisih fahaman ..Ya Allah ampun kan lah dosa kedua ibu bapa ku,,adik beradik ku,Saudara mara ku Ya Allah...Kami panjat kesyukuran terhadap Mu kerana kurnia limpahnya Kami sekeluarga hidup dalam keadaan aman dan damai..Amin...

Lupakan saya dear.sy sudah dikecewa oleh kamu

awk sy dah kehilangan dia dah..mood sy dah xtentu skrg...lagipun skrg ada masalah family cikit...ph tu tertekan dgn dia..dia xfk pun perasaan sy...sy tau awk xsuke sy an...awk xrase apa sy rase...mmg sy yang mnx putus sbb sy tau perasaan org kite xleh jangka..kan??kalau awk nk ckp sy ni pape ckp lha..sy hanya boleh duk diam...saya tau sy lemah untuk berkata-kata dgn awk...but awk boleh go on dgn dia...sy dah xde awk..tu yang awk nak..awk ckp awk kecewa...padahal awk yg kecewakan kan sy..awk tau sy snggup untuk jaga awk tapi awk langsung xpernah hargai..awk xpenah fk sy pun kan...setia kali sy mcj mesti awk ckp merepek..padahal merepek tu yg betul..hmm..pape pon semoga awk bahagia...

Friday, 20 July 2012

TAK SEDAP HATI

awk,saya penat sgt tunggu awk,..skrg sy xboleh nk tdow n sy xboleh bernafas sgt..sy sedih..sy rase awk terima sy kerana terpksa an..xpe lha..

luahan hati separuh hilang

awk,sy bimbang sgt..sekarang kite relationship..pah tu lepas  ni awk ckp fullstop relationship kte...hmm serioussly sy bimbang..sy xnk kene kecewa..tadi pun sy dah kecewa sgt2..tapi tipu perasaan sy kat awk..td suara sy slow sbb sy sedih...biar lha sy kan xbertuah kot...saya xtahu lha betul or x awk ckp xnk tinggal sy tu...and then skrg ni betul2 sy syg awk...sy ingtkan awk dgn sy lebih relationship bertahun2 tapi skrg pun awk dah mnx fullstop..kalau bole sy nk relationship ni lebih daripada sy kapel dgn zahin hmpir dua tahun...tapi xmungkin awk boleh teman sy..xpela nanti sy belajar untuk terima sebgainya...sy sedeh xpe asal kan awk jgn sedeh...sy nk sgt tengok awk happy...sy xnk awk sedeh...kalau awk nk tinggal sy pun sy jgk tengok awk happy ...now,sy dah fikir semua nya ..

baju raya

awk tahu x semua baju raya kite xpenah pilih.semuanya ibu ,kakak,n mak sedara je yang pilih..kte cuma pakai je...tahun ni ibu kite beli jubah n baju kurung mini...hahaha..warna merah...pakai je lha org beli an2...hehe...lau tudung raya ibu sy xbeli..mak sedara sy yang beli..lau tahun ni selendang xnk lha pakai....dah bosan dgn selendang...hahah

mkn ke x dua tgn

20.7.2012 satu hari sy xmkn.huhu..rupanya best jgk..mcm dah puasa rasenya..kecuali makan ubt..hehe..tapi ptg ni sy xnk mkn ubt..kalau ibu sy dah suruh kena lha kan..hahhaha...

KENAPA PUTUS CINTA!!!


Kali ini aku ingin menyenaraikan beberapa sebab/isu di pihak lelaki yang menjadi punca utama putusnya sesebuah hubungan cinta itu. Ini adalah perkara biasa dalam setiap lelaki biasa yang ada pada masa kini.
  1. Lelaki tidak lagi merasakan kekasihnya cantik dan menarik. Aku guna perkataan ‘merasakan’ ni sebab benda ni macam tak berasas. Kadang-kadang si perempuan takde pun berubah apa-apa, tapi pada mata kekasihnya dia tiba-tiba kelihatan kurang menarik.
  2. Lelaki ingin berfoya-foya dan tidak mahu ketinggalan mengecapi keseronokan dunia. Dalam diri lelaki, memang ada sifat dan perasaan ingin mempunyai perempuan lain dan ingin melakukan pelbagai perkara yang biasanya memang mendatangkan masalah sekiranya pasangan mereka tahu akannya. Itu memang lumrah. Yang membezakan pasangan bagus dan tidak bagus adalah mereka yang mampu mengawal perasaan tersebut dan tidak mengendahkannya.
  3. Lelaki merasa bosan terhadap pasangannya. Ada satu tahap lelaki akan cepat merasa bosan bersama pasangannya. Kebosanan ini datang mungkin disebabkan mereka selalu berjumpa, selalu bergaduh, selalu itu dan ini. Rutin boleh menyebabkan kebosanan. Jadi kalau boleh jangan terlalu mengongkong lelaki itu dengan jadual tertentu atau rutin dan berikan sedikit kebebasan padanya.
  4. Lelaki takut akan komitmen. Akan sampai satu tahap bila lelaki akan merasa takut tentang masa depannya. Dalam otak mesti fikir mana nak kerja, gaji berapa banyak dapat nanti, nak kasi duit pada ibu bapa dan sebagainya. Pada tahap ni, perempuan eloklah sangat kurangkan bercakap tentang kahwin dan apa-apa yang berkaitan dengannya sebab ia akan merunsingkan lelaki anda. Beri dia masa untuk berdiri dan mengukuhkan status dia, barulah boleh berbincang tentang perkara yang lebih serius secara mendalam.
  5. Lelaki merasakan diri mereka terkongkong. Rasanya semua orang baik lelaki atau perempuan memang inginkan kebebasan dalam hubungan mereka, maksud kebebasan di sini ialah kalau bercakap/chat/bertegur sapa sekali dalam sehari pun cukup dah.


apa2 je lha.

awak dah lha kte kehilangan zahin..skrg awk lak..apa ni saya dah rase bodoh sgt...err..kalau ikot kan terjun bngunan dgn putus dgn awk lebih baik kot kte terjun...

ntah ler..

korang sebenarnya mood kte tengah sedih..knp hari ini baru nk terjadi..knp x berlaku awal..hmm saya faham apa yang berlaku..mmg saya mengakui sy xsesuai..tapi seriously sy ckp mmg sy dah syg dia tau x...bia lha saya boleh lupa kan untuk semua ni..sy ingt bnda ni xakan terjadi..tapi terjadi jgk..awk,apa pun saya terima awk seadanya..hmmm sy nges hati sedih xbermakna sy dpt awk jgk an..mungkin kot sy dah xakan kacau org n buat cara sy sendri...okey awk..bye2..... 

Thursday, 19 July 2012

APA2 JE LHA

selalu menangis kalau dia xanta mcj n cll..tapi saya tahu dia xde masa nk text..kita faham..awk i miss u..hmm mcm mane ni..rase nk je g jb jumpa awk syg..tapi laen tahun..kalau boleh lps spm nk sgt belajar sekali,,lepak g shopping skali,dapat tengok awk hari2..boleh bantu awk,dan mcm2..xde lha rase berjauhan kan..hmm rindu sgt2...

RASA HATI HARI INI

sejujurnya saya cakap mmg saya sayang luqman..walaupun dia tinggal jauh dgn saya..saya akan tetap syg dia..dia segalanya bg saya..thanks syg,,sbb awk jujur dgn saya dan sanggup terima sy kalau saya sakit..awak sesungguhnya saya sayang awk..ap2 pun terjadi saya xkan tinggalkan awk..sy xnk awk jadi mcm ex saya yang penuh dgn perempuan...mulai hari ni biar lha dia..yang penting saya dan awk sudah kembali...saya tak boleh kalau xlihat gambar awk hari2..rasa mcm tinggal jauh sgt2..tapi hari ni amat sedih sbb xdpt tengok gmbr awk..memory abis terformat...saya kalau xtengok gambar awk..saya jadi bimbang sgt2...dah lha sy xde dgn awk..pah tu ntah awk pegi ke mana lha..

Sunday, 8 July 2012

tarikh tamat tempoh

7/7/2012 kalau ikotkan tarikh saya dan zahin cukup dua tahun kite kapel tapi mlang kita putus dari bulan satu lagi..7/7/2012 ialah hari sy hantar mcj kat dia untuk ckp'jgn kacau saya lagi' tapi xpe..benda dah xde an..redha je lha....saya harap dia bahagia dgn perempuan yang serang saya tu...lagipun sy xmengharapkan awk...jadi apa-apa pun terjadi tentang sy n awk lupa je lha...sy dah malas nk fk n pape tentang awk..walaupun sy sekat dgn kakak  awk x bermakna suatu hari nanti sy akan pulang balik...sy harap awk lupakan sy....