There was an error in this gadget

Sunday, 1 April 2012

cinta pertama saya..

hye everyone. now time is 1.47 am and my eyes could not close yet. because i already slept overdose today. hahah. so i think i want write something at my blog. and actually i dont have any idea to write but just want share something to all readers. wah dat i supposed write in english? my english very de broken u know! gedik nak speaking pepagi buta nih. hahha dan boleyh tak saya bercerita tentang cinta pertama saya. hahahah. saya nak lupakan cinta pertama saya nihhh. taknak ingat apa-apa okay. boleyh ke lupa? hahaha


first love? u know what the meaning of dat? pada sy la , first love ni maksud dia orang yang pertam buat hati kau jatuh cinta . yeke? hehe ermm usually first love susah nak lupakan kan? may i rite? mesti korang pernah de first love jugak kan.huhu saje nak share kat cini pasal benda nih. dan perkara nih terjadi almost 2 years lama kan. :)

okay pernah ada seorang lelaki yang membuatkan hati saya sangat berbunga-bunga cinta .sy kenal ngan dia time i pmr.huu. he was my adik angkat. so kenal time tuh la. kui2. sy igt lagi tau bile tarikh die mintax no phone ..hehe. 22 feb 2008. bende tuh pon sy ley igt tau. dasyat tak.hahah ermmm he really a nice guy, polite and soft spoken. he also always advise me anything coz he older 1 years than me. lama tu tak lama i have friendship with him. about half year i have been friend with dat guy. huuu. i da tak berhubung dengan dia .t.muahah. last i contact pulak after i wish his birthday. his birthday was 22 feb 2009. pergh igt lagi la huhu. mean daya ingatan sy kuat lagi okay. hahah. and early 2010 dia ada contact saya balik tau. hee. . tu je la pastu lost contact balik.

benda yang sy sedih sangat pasal ni time die bagitahu kat sy yang dia nk putuz ..xnak de pape relationship with me coz dont want bother his study.and dia cakap if kita ada jodoh akan meet again and i said okay just accept the reason ermmm...so sad kan. time tuh mmg sedih sangattt. and sy tahu benda ni akan berlaku jugak. isk isk isk.maybe xde jodoh kot ngan die samapi skang xjumpa-jumpa pon. hahahah


act he dont know dats were my first love. heeee. i never told him dat i like him and so what ever. so he dont know what i fell about him. weee da terlambat la kot nak gtau. . muahah ermm dat why sy rase kite perlu luahkan perasaan kat orang tuh apa yang kita rasa sebelum terlambat. walaupun result yang kau dapat tu was hurting you. its okay mean dat u brave for luahkan to person who you like. it is not wrong rite.ngeeee


actually lama da tak ingat pasal dia. harini tetiba ingat pulak kan. haha. so hari ini saya nak buang jauh-jauh pasal dia. okay and i want to promise to my self dat i want to forget all about him. okay eira chaiyok! u can do it. hehehe.

sekarang taknak pikir pasal cinta buat masa nih , sebenarnya saya sudah banyak di lukakan so no more cinta okay eira. i just focus in my study and nak work hard untuk meningkatkan keputusan spm. Kita hanya merancang tapi semua perkara da tertulis. hanya ALLAH saja yang menentukan segalanya. mungkin ALLAH akan beri kita yang baik lagi terbaik. insyallah.so kita perlu berdoa dan sentiasa bertawakal dalam apa jua yang akan berlaku. okay. :)

No comments:

Post a Comment